PrickigKatts Bildblogg

Mat tips!

Vill bara ge ett tips om världens godaste fiskburgare!

Jag håller på att lära mej att bli en matlagande person, en som lägger mer än två minuter på matlagning till vardags och en som säger så där sofistikerat att det är viktigt med fräscha och bra rååååååvaror, en sådan person vill jag bli, en som månar om maten på ett så där sofistikerat vis inte bara vill bli mätt fort utan en som tycker att det är avkopplande med matlagning,

så i går, hör och häpna promenerade jag till centrum köpte noggrant utvalda råvaror , från extrapriserna på Willys….och så ställde jag mej och gjorde en fisk färs, bestående av fetaost, kallröktlax, kräftstjärtar,riven cheddar,ägg ströbröd,ruccola och rivna morötter.

Rörde ihop det tills det kändes litet som konsistensen på mormors köttbulle smet och sedan portionerade jag ut lagom stora kluttar i het stekpanna med olja och stekte som biffar.

Resultatet var galet gott, jag serverade mellan lätt stekta brödskivor och addade färsk ruccola ,mozzarella och en sås som jag gjort på cremefraiche och pepparrot och en liten nypa flingsalt.

Ett sjukt bra tips!
( hade inget batteri i kameran så det fick bli illustration från en annan måltid…)

Och plötsligt känner jag att det kanske är så att jag är en sådan där människa som jag blir alldeles galen på , en sådan där som väljer råvarorna med omsorg och känner sej avkopplad vid grytorna, är det möjligt, är det verkligen möjligt…?

Men joooo, så är det nog, gott som tusan var det och nu presenterar jag stolt mitt första recept

Kallröktlax efter behag grovhackat
Kräftstjärtar , en burk.. Som dom är
Ruccola en näve
Fetaost ett pkt
Riven cheddar, litet grann
Flingsalt, ta inte för mkt och inte för litet
Ägg fyra var ganska lagom
Ströbröd
Ett gäng rivna morötter

Blanda i en bunke tills du känner att du har en go konsistens
Stek på hög värme i olja eller smör

Såsen
Cremefraiche en burk
Pepparrot efer smak
Flingsalt

Stek två skivor toast till varje portion, mängden jag har angivet räcker till ca sex st fiskburgare.

Servera mellan brödskivorna med ruccola, mozzarella, sås , som en hamburgare.

Välbekomme!
Och med handen på hjärtat det tog faktiskt inte så lång tid, bara en kvart:)

Puss mallan

Ps kom ihåg att det är en smaksak med mat, det är inte farligt att experimentera äns om man har gäster om det är gott nog att bjuda på bestämmer du, så kör efter ditt eget huvud, det kan liksom inte gå så fel ds

20120713-133422.jpg

Detta inlägg publicerades den juli 13, 2012 kl. 11:32 f m och är kategoriserat under Uncategorized. Bokmärk permalänken. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Lämna en kommentar