PrickigKatts Bildblogg

Tankar i morgonljuset

20120711-072512.jpg

Så var det det här med tidiga morgnar, och sena kvällar.
På sommaren är det i det närmaste magiskt att lägga sej ngn timme för sent och gå upp ngn timme för tidigt,den där extra timman på morgonen eller kvällen bjuder ett särskilt lugn som är svårt att få på något annat sätt.det är som om allting står still och som om det inte finns några problem i världen , bara lugn.

När väl dagen sätter i gång med sina måsten, borden och jävlar att jag glömt det! Så är det inte så rogivande utan då gäller det bara att parera navigera och försöka att inte helt grundstöta.den där extra tidiga timman på morgonen och den där extra sena timman på kvällen däremot är en sådan där bonustid som bara är för mej, bara för mej…en stund för deckar läsande , radiolyssnande, pulande i köket eller nagellacksmålande.
Jag fullkomligt älskar det, när morgonstrålarna slår mot hustaket eller när mörkret har sänkt sej över trädgården och ljusen brinner i ljusstakarna.

I dag och igår hade jag sådana timmar, i går liggandes på gästsängens rosentäcke med en deckare av värsta sort i hand ett glas vin bredvid mej och ljusen fladdrandes i sommar mörkret kände jag mej riktigt lugn, nöjd och ganska rik….
Märklig känsla, likaväl som i morse, sittandes vid det prickiga frukostbordet med äggsmörgås kaffe och samma deckare samt lyxen av att kunna byta nagellack till en för den nya hårfärgen mer passande kulör.
Försiktig spelar några ängsliga solstrålar mot grannbygnaden, det verkar helt klart osäkert om det blir någon sol i dag eller om det blir regn och kyla som hälften av gårdagen, litet morgon frusen kryper jag ihop med min kaffekopp och en stor glittrig kofta och bara spinner, det är synd och skam att man ofta glömmer att njuta av det som är så enkelt att njuta av.

Nu är det dock full rulle som gäller, mot sherwood skogen och alla dess måsten, i dag är det löner som ska utbetalas, fakturor som ska skickas och så klart fakturor att betala och som socker på medicinen beställningar som skall göras, i dag är det främst en vacker brud krona i handknyppladspets som gäller, för att inte tala om inramning av ytterligare posters till vårat kontors projekt.

Ha en vacker dag, passa på att njut de stunder som ges…..

Puss mallan

20120711-072525.jpg

20120711-072555.jpg

20120711-072614.jpg

20120711-072624.jpg

20120711-072741.jpg

20120711-072817.jpg

Annonser
This entry was published on juli 11, 2012 at 5:28 f m and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: