PrickigKatts Bildblogg

Varumärkesprofilering-sjukt viktigt!

I går styrde vi kosan till malmö för att bygga en mässmonter åt företaget Miroi som vi arbetat mkt åt de senaste åren.
Att förstärka kärnvärden i företag och profilera dom är både spännande och givande.
De flesta företag bör ju fokusera på produkten/tjänsten de säljer,  och köpa in utomstående tjänster för att förstärka och profilera varumärket i stället för att själva försöka hinna det också.
Det är uppenbart att det blir tydligare och starkare om var och en fokuserar på det den är bra på.
Det finns normalt sätt inte tid och resurser i det egna företaget att ta fram bra profilmaterial, därav så många snabba profilprodukts företag,  där företags namnet pumpas ut enkelt och likriktat, min tro och erfarenhet, säger mej att detta inte räcker i dag.
I dag med det utbud som finns i alla branscher gäller det att gå ett eller två steg längre,  att förstärka upplevelsen av företaget på oväntade vis och med enkla/raffinerade medel, där kommer koncept designers och varumärkesprofilerare in i bilden,  inte bara i form av logga  och typsnitt på hemsida utan i mer handson profilering,  så som utformning av kontor o mässmontrar.
I dag premieras de företag som vågar sticka ut och ta för sej, de företag som signalerar kreativhöjd i kombination med att de kan leverera så klart, men det i sej är ju grundstenen-kan företaget inte leverera faller allt annat platt.
Men…det räcker inte att ha en bra produkt och vara bäst i sin genre om man inte förstärker varumärket.
Att arbeta som koncept designer och kreativrådgivare åt skilda företag är den del av mitt jobb som är mest utmanande, men också mest spännande.
Nog om detta, i dag innefattar dagen fotografering av nyinkomna hattar, konceptjul för starbowling samt spännande lunch möte.
Ta hand om dej o kör så det ryker !
Puss m

image

image

image

Annonser
This entry was published on november 7, 2013 at 8:21 f m and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: