PrickigKatts Bildblogg

Att vara kejsarinna i sin egen verklighet

Att vara kejsarinna i sin egen verklighet

Något som alla borde förstå att dom ska vara , att dom har skyldighet att vara

Att vara kejsarinna i sin egen verklighet är inte lätt men heller inte svårt, att vara kejsarinna i sin egen verklighet är att själv våga bestämma över de små sakerna i tillvaron som påverkar oss och skapar hela tillvaron.

Att bära kronan, diademet högt o sträcka på sej är varje människas skyldighet, vi påverkar och påverkas av människor i vår omgivning, antingen vi vill det eller ej, vi påverkas av hur vi klär oss och hur andra klär sej, om vi ler om andra ler, det är en stor tillgång att våga låtsas tro på sej själv att så att säga fake it till you make it, ser du säker ut blir du bemött på det viset, och på det viset blir du säker , ellervåtminstone säkrare osv.

Le mot världen och den ler mot dej….

Larvigt? Nej inte alls , i allra högsta grad relevant.

Ler du blir andra glada, ler du blir du själv om inte glad så gladare.

Färger påverkar både bärare och de som möter dej.
Färgsättning i rummen runt dej i din vardagliga miljö påverkar hur du mår och känner dej.sätt färg på tillvaron det ger effekt!

Färger ger energi, de lugnar eller hetsar beroende på kulör, färger betyder mkt, tänk vilken annorlunda stadsbild det skulle vara om alla hade ngn av sina favorit färger på sej.

I dag verkar det vara ett camouflage mode som gäller och då menar jag asfaltscammo, dvs brunt svart grått och litet jeans blått.Jag förmodar att det är för att smälta in att inte sticka ut.

För att inte utgå i från att detta inte är de flesta människors favorit färger gick jag ut på stan med min kamera en dag i mars för att försäkra mej om att det inte var så att alla utom jag , och kanske tolv till har brunt svart och jeans som favvorfärger.

Jag frågade om ålder yrke och favorit färg, ganska ovetenskapligt men tillika intressant.Jag pratade med 50 personer, två hade svart som favvofärg en av dom två hade svart och rosa i kombo, tre hade andra färger än kammofärgerna, dvs de hade blandade färger i sin klädsel, flera hade grålila sjalar, ingen av de tillfrågade hade brunt eller beige som favorit och det intressantaste av allt var att alla utom dom två som gillade svart bäst hade oavsett yrke ålder och kön starka färger som favorit färger och anledningen var att man blir så glad av färg.Jag fick kommentarer som; jag älskar den vackra färgen cerise som man blir så glad av , gult för det minner om sommaren och solen, turkos, jag blir lycklig av turkos osv

Häftigt att färger bara genom att tala om dom kan få vuxna människor att le och se litet drömmande ut, konstigt då att vi inte använder oss av den magin till vardags…

Tänk vilket annorlunda gatuklimat det hade varit i Göteborg om alla hade gjort ett endaste litet modigt avsteg utanför sin ram och haft en,bara en….liten accessoir i sin favorit färg kanske en sjal brosch eller liknande, läppstift eller nagellack kanske bara en knapp i glad färg, jag är övertygad om att förutom en härlig färgstark gatubild så hade vi blivit litet gladare, både bärare och de som möter.

Självklart är inte det här det ända sättet att sticka tån utanför ramen eller att sätta färg på sin tillvaro utan det finns tusen andra vägar, att gå en ny väg till jobbet att laga maten annorlunda än vi brukar att generellt sätt se till att göra val utanför den egna ramen bara ett litet avsteg, är uppfriskande och hjälper till att ge ett levande liv, ett liv med nya infallsvinklar och spännande möten, kanske kan ett sätt att växa som människa och få nya inputs vara att prata med någon man faktiskt inte tror att man har ngt gemensamt med, det kan i bland bekräfta fördomar men ganska ofta kan det ge nya tankar idéer och uppslag och spräcka de grundmurade fördomar vi alla har.

Ett sätt att färglägga livet, tillvaron, kejsardömmet;min verklighet,är helt enkelt att göra andra , nya saker som går utanför det vi normalt sätt gör, helt medvetet.
P å så vis får vi en mer kreativ blomstrande och färgstark vardag, att våga gå utanför ramen gör att vi känner oss modiga och sträcker på oss och får det enklare att bära kronan eller kejsarinne diademet högt, du har , ja vi alla har banne mej en skyldighet mot både oss själva och andra och det är-sträck på dej och tro att du är någon, det är du!

Puss mallan

20120604-112003.jpg

Annonser
This entry was published on juni 4, 2012 at 9:10 f m. It’s filed under Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: